10 grunner til å begynne å sykle

1.

Sykling gjør deg lykkeligere

Frisk luft, lyden av naturen og fysisk aktivitet får blodomløpet ditt i gang, reduserer stress og øker følelsen av overskudd velvære. Når du bruker kroppen, utløses endorfiner som bidrar til lykkefølelsen.

2.

Raskeste transportmiddel i byer

Bor du i bystrøk, er sykkelen minst like rask som bilen på korte avstander. Som syklist, har du   dessuten full kontroll over tiden. Mens bilister må være forberedt på å stange i kø, kan du beregne reisetiden nøyaktig, enten det er trafikkork eller ikke.

3.

Sykling er bra for helsen din

Når du setter av gårde på sykkel om morgenen, er alle sansene dine i beredskap og refleksene aktivert. Du styrker raskt din fysiske form; oksygenopptak og muskelstyrke forbedres og du får en sunnere kropp og et bedre immunforsvar. Husk sikkerhetsutstyr.

4.

Sykling gir et avbrekk i hverdagen

Når du sitter på sykkelen får du tid til å tenke, konsentrere deg og slappe av. Sykkelen hjelper deg å kople av og gir deg et verdifullt avbrekk fra hverdagen. Enten du er nybegynner, middels eller ekspert, er følelsene og fordelene de samme.

5.

En aktivitet for de fleste

Sykling er en veldig inkluderende aktivitet. De aller fleste kan sykle, og nybegynnere vil raskt føle mestring. Du trener i ditt eget tempo og bestemmer selv hvor langt du vil sykle. En sykkeltur kan være alt fra en kosetur til en effektiv treningsøkt. Du bestemmer.

6.

Sykling koster ikke mye

For å sykle trenger du bare en sykkel og en hjelm. Du får sykler i alle prisklasser, og du trenger ikke å være velbeslått for å skaffe deg det du trenger. Er du på lavbudsjett, finner du et stort utvalg av rimelige sykler på bruktmarkedet. Blir du bitt av basillen, kan du etter hvert investere i dyrere sykkel og utstyr som gir deg et skikkelig kick og fartsfølelse på landeveien eller i terreng.

7.

Miljøvennlig

Som syklist, bidrar du til å redusere biltrafikk, køer og forurensing. Syklister er med og bevarer nærmiljøet ved at de opptar mindre plass i bybildet og reduserer trengsel og friskere luft.

8.

En måte å komme ut i naturen

Opplev naturen fra sykkelsetet. I ditt nærmiljø finnes det helt sikkert mange veier som raskt bringer deg ut i grønne omgivelser. På sykkel er du koblet til naturen. Sansene dine våkner, du blir mer oppmerksom og legger merke til blomstene i veikanten, fossen som bruser, og vinden som rusker i trekronene.

9.

En økonomisk transportform

Å bruke sykkel til jobb og fritidsaktiviteter i hverdagen er godt for familieøkonomien. Drivstoffkostnader og renter og avdrag på billån belaster i dag mange familiebudsjetter. Kan du klare deg uten bil, eller kun med én bil i husholdningen ved å bruke sykkel, sparer familien betydelige beløp som kan brukes til andre gøye ting.

10.

Sykling er sosialt

Det finnes ikke noe triveligere enn en felles sykkeltur med gode venner. Langs veier og stier med lite trafikk kan man sykle side om side og snakke om stort og smått. Med sykkel kommer du mye lenger og får se mer enn til fots. Flere opplevelser på et brett, rett og slett.